2008



satan, vad detta året har gått snabbt. inne på sista dagen på år 2008. känns som att det inte alls var länge sedan jag befann mig på en strand i thailand och kollade upp mot alla fyrverkerier. jag amanda liza diana och en massa buckets. det är helt klart det bästa nyåret jag varit med om och helt klart den bästa resan. vi reste runt i thailand och bara levde livet jag och liza hann även med en sväng till malaysia. allt var ett enda stort äventyr. vi kom hem i slutet på januari till ett kallt och tråkigt sverige men tack vare alla underbara vänner och min familj kändes det endå okej att vara hemma. jag och anna fyllde 20 i mars. det blev en tripp till sthlm. rihanna, shopping och party. det blev ännu en tripp till göteborg. vin på uteserveringar, fest, shopping, middagar. sedan kom dagen då det var dags för mode och design-programmet att ha den årliga modevisningen. de flesta utav oss gammla md:are samlades. visningen var grym. johanna tog studenten. det blev f-e-s-t. sommaren var här. sandra och jag bilade runt till olika platser. oslo, öland, småland. vi hade grymt kul! var på besök hos diana och hennes man i göteborg. mys, fest, skratt och shopping. åkte till spanien med familjen. besökte för andra gången camp nou. bad, sol, utflykter, middagar, shopping. visade sig i efterhand att stället vi bodde på var "spaniens bögparadis". lite komiskt att vi hamnade där, men vi hade det fantastiskt kul. jag jobbade en hel del under en viss period. sedan kom dagen då anna åkte till miami. det var fruktansvärt jobbigt att säga hejdå. en månad senare flyttade jag och sandra till norge. bergen. vi hade inte en aning om vad som väntade. vi tog våra väskor och hoppade på tåget. det kan vara det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. de första 2 veckorna bodde vi tillsammans med fredrik, basse, tobias och emil innan vi fann våran lägenhet på strandgaten som jag sandra och tobias flyttade in i. inte långt efter det fick vi även jobb. och på den vägen är det!

nu sitter jag här i soffan med tobias, som förövrigt har nya kalsonger. vi laddar inför kvällen. ska bort till patrik och grabbarna för att fira 12-slaget sedan får vi se vart kvällen tar vägen.

SKÅL!

året som gått.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
-flyttat hemmifrån, gått på systemet.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
-tror ikke att jag hade några.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
-nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
-ja.


5.Vilka länder besökte du?
-thailand, spanien, norge.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
-det skulle väl vara en större lägenhet så att alla mina kläder och skor får plats.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
-kanske 3:e nov när jag började mitt jobb som säljare.

8. Vad var din största framgång 2008?
-jag tror att det var beslutet att flytta till norge. man lär sig så mycket på att klara sig själv.

9. Största misstaget?
-kan ikke komma på något.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
-nej, inte allvarligt iallafall. endast ramlat/snubblat ett x antal gånger.

11. Bästa köpet?
-måste vara mina uggs. egentligen hatar jag dom för att precis alla har sådana och de är inte speciellt snygga men fan, så sköna och varma.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
-spenderar alltid mycket pengar på saker till mig själv, men mest pengar har jag nog spenderat på olika resor och upplevelser under året.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
-när jag fick reda på att jag fått samma jobb som sandra.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
-madcon, liar. britney spears, circus. stagga lee, roc ya body. marit larsen, if a song could get me you. britney spears, a piece of me. jack johnson, better together.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
-jag är nog glad mest hela tiden.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
-jag tror detta år varit rätt så perfekt. jag började året på en strand i thailand och avslutar det med vänner i norge. därimellan har jag rest runt, jobbat och gjort en massa roliga saker.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
-vet ej.

18. Hur tillbringade du julen?
-i sverige med nära och kära.

19. Blev du kär i år?
-ikke. eller kanske lite. förtjust åtminstonde.

20. Favoritprogram på TV?
-gossip girl, 90210.

21. Bästa boken du läste i år?
-snabba cash.

22. Största musikalista upptäckten?
-madcon, kurt nilsen, marit larsen.


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
-bästa presenten fick jag utav mina bästa vänner. sandra och anna. konsert med rihanna i sthlm. det var grymt!

25. Något du önskade dig men inte fick?
-det tror jag ikke.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
-firade med familj, släkt och vänner.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
-jag tror inte det.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
-bekväm för det mesta.

29. Vad fick dig att må bra?
-min familj och mina vänner.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
-ed westwick.

31. Vem saknade du?
-nu när jag bor i norge saknar jag alla hemma i sverige.

32. De bästa nya människorna du träffade?
-alla som jag lärt känna här i norge. de är fantastiska.






julferie i sverige

19:e till 28:e december spenderades i sverige. hade sagt till familjen att jag skulle komma på julafton så de blev aningen chockade när jag stod utanför dörren med all min packning på fredagkvällen. det blev massa kramar och en hel del tårar. på natten åkte även jag och sandra iväg och suprisade hennes bröder med vänner som befann sig hos fredrik på partaj. saknat de grabbarna en hel del också.
jag har haft så satans kul. haft fullt upp varenda dag men kändes endå som att man inte hann med hälften utav det man ville. det blev iallafall många kära återseenden. speciellt med annis (jag älskar dig och jag saknar dig redan!).
julafton, familjemys, mat, vänner, fest, shopping, släkt, spel, fika och massa kul har denna visit innehållit.

helt underbart har jag haft det, men nu är vi tillbaka hemma i bergen och det känns faktist riktigt skönt.



utgång

igår blev det utgång med la familia. jag, sandra och tobias. fördricka här hemma och sedan metro. det blev strawberry daquiries och vodka battery för hela slanten. när alkoholen började ta fart stod vi tre på dansgolvet och lotsades att vi kastade en boll mellan varandra?? va fan sker när alkoholen tar över? kul var det iallafall. på väg upp mot patrick och deli kom jag över en man som sålde cowboyhattar. 65 kr fattigare och en hatt rikare var min kväll gjord.






veckan i stavanger

kom hem från stavanger runt 4. veckan har varit galet intensiv men helt otroligt lärorik. ca 12 timmar per dag har vi jobbat. träffat otroligt engagerade och inspirerande människor. haft sjukt intressanta föreläsningar. gått i fält. haft coaching/rollspel. vi har hunnit med det mesta.

coachingen/rollspelen är det alla fasar lite över. men det är något alla säljare måste gå igenom i början. har ju haft en massa här hemma i bergen tidigare, men då har det varit max 2 personer som varit med. i veckan däremot har det varit ca. 5-10 st som suttit och lyssnat och antecknat vid varje tillfälle. utöver en del utav de som är "nya" sitter raymond, trond och mats och granskar en. och de säger verkligen precis allting de tycker och tänker och bankar in i huvudet det man missar eller det man ska lägga fram på ett annat sett osv. det enda jag har att säga om coaching är att det är så sjukt lärorikt, speciellt när man har proffs som sitter med och man utvecklas något helt galet efter varje gång man har det. visst att man är lite nervös, men vem skulle inte vara det? det mest intressanta var när vi skulle sälja till trond. men det gick faktist riktigt bra och efter varje gång man genomfört en "salgs-konversation" och fått tilbakameldingen känner man sig som en bättre säljare. nu mera kommer allt automatiskt när jag möter en kund, det känns så naturligt, det spelar ingen roll om det är en 25 årig kille, en person som sagt nej 5 gånger tidigare till vårat tillbud eller en 80 årig tant. man lär sig hur man ska anpassa sig/vad man ska lägga tyngd på hos de olika kunderna.

jag har haft en helt fantastisk vecka, visst att man varit trött och sliten, men jag är nöjd över min prestation.
i torsdags var vi på vikingstadion och dagen på "kontoret" avslutades med att alla fick gå in en och en till raymond och trond och värdera veckan och höra på vad de tror om ens framtid i företaget; om jag kämpar vidare som jag gjort hitills kommer jag ha möjlighet att få fast ansättelse och att veta att man är den enda de sagt detta till är helt galet stort. 
när jag ringde till mamma efteråt började jag gråta. det finns inte ord att förklara känslan när jag hörde de säga det.

när jag började på detta jobbet för ca. 6 veckor sedan visste jag knappt vad jag gett mig in på, nu är detta min framtid, jag älskar det och jag ska fan bli bäst.

Gossip Girl

efter varje tisdag på kontoret brukar jag, sandra och mats alltid ha en uppsummering utav senaste avsnittet utav gossip girl. 
ikväll däremot såg vi det däremot tillsammans och hade summeringen direkt. HERREGUD säger jag bara!! fy fan vad jag längtar tills nästa tisdag nu. sååååå spännande och så sjukt bra serie. 
 


natti, natti

2:a dagen i stavanger

tillbaka på hotellet efter ytterligare en dag. hänt mycket roliga saker idag. en sak värd att nämnas; kommer hem från kontoret, ska upp till mitt rum, skifta kläder, för att sedan iväg och spisa med de andra. tralala, upp för den sista trappan, låser upp dörren, lägger av mig jackan. upptäcker att det städat. yes, härligt. börjar sedan se mig om efter resväskan. letar under sängen, i garderoben, vid skrivbordet. ingen väska! min första tanke var att "okej, de är jävligt bra på att städa här", den andra "jag har blivit rånad!". går ner mot receptionen med en liten oro i magen. berättar vem jag är och att någon städat undan mina saker. han hajjar till direkt och säger att jag har blivit flyttad till ett annat rum... nr 215...... Sandras rum.

1. vi blir tamefan aldrig av  med varandra
2. sen när packar man ihop någon annas saker och förflyttar en till ett annat rum utan att kontakta den personen.

det roliga är att samtidigt som detta sker vandrar sandra in på hennes rum och upptäcker en främmannde resväska på golvet. min resväska!

det var jävligt roligt efterpå iallafall och från och med nu är jag sambos...igen!

1:a dagen i stavanger

vilken dag! jag har haft kjempegöy och nu är jag satans trött. flög ner hit till stavanger imorse, började på kontoret vid 10. hade först presentation utav oss själva, sedan föreläsningar, information och möten. kl 3 checkade vi in på hotellet. halv fyra stack jag, sandra och stein till dolly dimples; spisade! sedan ut i fält. var i ett område som snart ska lukkas och de allra flesta som ikke tackat ja ännu har haft besök 3-4 gånger tidigare. med andra ord ett väldigt svårt område. första gången för både mig och sandra att gå på sådana dörrar. fick först gå med och lyssna på stein. galet duktig kille. sedan gick han även med och lyssnade på oss. därefter var det bara att köra. det gick sjukt bra och det var riktigt kul! tror de allra flesta är imponerade utav de "svenska jenterna".

jag har haft en helt fantastisk dag.
nu befinner jag mig på mitt hotellrum. ska straxt ut och ta en godnatt-ciggarett med sandra.

yes, det är så min dag har sett ut. hoppas allt är greit i sverige.


så här kul kan man ha när man är ensam på ett hotellrum i stavanger.

äventyr

imorgonbitti bär det av på äventyr till stavanger. resväskan är nästintill färdigpackad, bara neccesären och sådan ting kvar. 07.00 kommer taxin för att ta oss till flesland. väl där ska vi möta upp de andra och sedan går flyget ca. 08.30. efter den 40 min långa trippen kommer vi vara på plats i stavanger. vad som väntar där får vi se imorgon. tror att det kommer bli en lång men väldigt intressant dag. ser verkligen fram emot denna vecka. en sak som är säker är att det kommer kännas väldigt konstigt att sova själv, har inte gjort det på över två månader. i värsta fall får jag väl springa över till sandras hotellrum. nej, det ska faktist bli skönt att få vara för sig själv litegrann.

ni kommer säkert få lite uppdatering i veckan eftersom datan ska med.
nu är det dags att sova, ikke många timmar kvar tills man ska vara på benen igen.
natti, natti.

kiwi har...

...beslutat sig för att ha öppet 3 söndagar framöver, med start från idag. hur fantastiskt är inte detta?!  14.00 öppnar de (för er som undrar). annars är allting stängt på söndagar. det enda som är öppet är cafée:r, kiosken uppe vid christina och ica som ligger på tok för långt bort.
1. att fika på en söndag; isf gäller det att vara ute i god tid. alla fikar på söndagar!
2. kiosken; dyrt och dessutom ligger den på toppen utav en uppförsbacke. 
3. ica; ja det säger sig själv: på tok för långt bort.

nu ska jag till kiwi.

julmys?!

vi sitter hemma hos oss. jag, sandra, tobias, patrick och pia. alla förutom sandra och jag dricker. det är lite påfrestande, man blir galet sugen, men vi har beslutat oss för en myskväll. får spara oss till nästa helg, då blir det 100%-igt. justin timberlakes konsert spelas i bakgrunden. han är grym. tralala. snart blir det att äta pizza och lite senare blir det varm choklad och pepparkakor. hur gott?! lite julstämning, det behöves i våran ikke julpyntade lägenhet.

ikkje tenk på de!

06.12.08

♥ 18 dagar kvar till självaste julafton.

och den skyldiga är;

 

japp, det är denna person som smugglat in det märkliga inlägget om mina fötter i denna blogg.
sandra, min sambo, min kollega och min bästa vän, jag trodde att jag kunde lita på dig?!

hej













1. tittut
 2. party?
 3. taggade till max
4. ludde, sandra, jag. förfest.
5. hej emil
 6. chill
 7. gruppbild
 8. skål!
9. smile
 10. hissen, på väg upp till studenten
11. erlend

Myskväll

jag och sandra har suttit bänkade framför idol. damn, vad spännande det är. vi får se hur det slutar.

tog en powernap förut för att samla energi till städningen. ni ska se hur otroligt fint det är här nu. nästan hela lägenheten glänser, till och med insidan utav kylskåpet. det var otroligt välbehövt! mycket skönt att det är gjort nu.

resten utav denna helg kommer bestå utav, så som det ser ut nu, mys-mys-mys!

jag längtar satans mycket till tisdag och löööööön. betalar endast halv skatt denna månad. hur bra är ikke det?  



"älskling, du är inte tjock. blir det något samlag i afton?"

yes, allt för denna gång! ha det bra.

you wanna know

you wanna know huh?

jag tycker att jag har ganska stora fötter, men när jag kollade hur sandras fötter såg ut så såg jag att vi har lika stora ungefär, så det känns skönt!


nu är det helg;


hei, hei, hei.

okej, det blir eventuellt bad, det beror på hur pass hårda våra kolegor är. vi kanske kan ta oss ur detta levande trots allt. i vilket fall som helst är jag jävligt nöjd över min vecka och det har varit galet kul! ska jag vara riktigt ärlig så älskar jag mitt jobb (ja, tobias! jag älskar mitt jobb!).

nästa vecka blir det att ta sig ann stavanger. im excited, till max!

nu väntar min underbara säng. nattinatti

natlandsfjellet here we come.

sandra och jag kom hem från kontoret för ett litet tag sedan. nu sitter vi här, mitt i allt stök, och funderar på vad vi ska äta. det är galet jävla stökigt här. tiden räcker liksom inte till för att städa. jaja, skitsamma.

inte hänt så mycket spännande på sistonde. det är mest jobb.
sandra och jag ska ta oss ann natlandsfjellet ikväll. spännande att se hur det går denna gång. det enda jag fasar över är mördarbacken. min kondition är allt ifrån på topp. får hoppas att jag tar mig ur kvällen levande.

vet ni vad? på fredag ska vi åka skridskor med de från jobbet. har inte gjort det på grymt länge. hjälm? kul som fan ska det bli iallafall, men endå lite sorgligt, det är nämligen elises sista dag. vi har tills dess på oss att få henne att stanna kvar! får se hur det går. håll tummarna!

okej, nu har ni fått en massa ointressant information så nu ska jag gå och fixa med något annat.


if a song could get me you

check out marit larsen. underbara låtar!

nu: godnatt!

ny vecka, nya möjligheter.

då var det söndagkväll igen och i morgon påbörjas en ny jobbvecka. jag är taggad till max!!! det ska fan inte bli något badande.

i fredags samlades de flesta från kontoret hos mats. det blev en massa prat, skratt, lite idol-tittande och drikking. kvällen slutade på studenten med en hel del dans. mycket bra kväll!! konge, som elise skulle sagt.
i går blev det varm smörgåstårta och en heldag i soffan. denna dag har sett ut i princip samma bara att vi var iväg en sväng för kebab-ätande på dan.
kanske inte så spännande dag, men det har varit skönt. har hunnit tvätta upp de mesta utav mina kläder. har inte tid med det i veckorna så det blir en del tvätt, men nu är garderoben full igen.

tralala.

om en vecka flyger vi till stavanger. ser verkligen fram emot hotellfrukosten och allt som väntar. föreläsningar, fält och träffa massa människor. det lär bli en mycket intressant vecka. spännande, spännande. 

dags att duscha.
natti, natti.

RSS 2.0