hej mina vänner

som vi har längtat efter den här helgen och nu är det äntligen här.

idag: proffice-fest på ett hotell/restaurang lite längre bort på vår gata
lördag: förfest här hemma och sedan utgång, dansa-dansa-dansa
söndag: SANDRA FYLLER 20!
och sen måndag och då börjar vi jobba

massa roliga saker.
tralala.

föresten; jag var på intervjun med högsta chefen på prego i onsdags och det gick hur bra som helst. jag skulle höra av mig på måndag efter jobbet när jag fått reda på hur mina dagar kommer se ut där. men jag hoppas, hoppas, hoppas att det kan gå ihop. jag vill verkligen ha jobbet på prego. alla jag träffat som jobbar där är hur gulliga som helst. 
ja, vi får se hur det blir.


nu kom jag och sandra precis hem, har varit på dromedaren och sedan calibar och betalat hyran till jonas.

det som står på schemat nu är: städa, duscha, testa kläder och fixa inför kvällens mycket viktiga event.

ha det. puss


oväntat samtal

i morse blev jag väckt utav ett telefonsamtal från högsta chefen på prego. butiken som jag hoppas få jobb i och som jag var på intervju hos igår. sandra sa att det inte hördes att jag sekunden innan låg och sov, så jag hoppas att hon har rätt. han skulle iallafall återkomma och så ska jag ev. på intervju idag igen. spääääääännande!! jag ber på mina bara knän att jag får jobbet, det skulle vara så kul!! 

utöver den eventuella intervjun ska jag springa omkring på stan med min vän emil. JAG MÅSTE HITTA 20-ÅRS PRESENT TILL SANDRA och det är inte lätt ska jag ta och tala om för er. ingen piece of cake. 



jaha, nähe nu ska jag styra med något annat.
puss

medal of honor

idag har vi inhandlat medal of honor. för er som inte vet vad det är så är det ett tv-spel. man går omkring och skjuter alla i det andra laget och så ska man klara olika uppdrag. jag och sandra har suttit framför detta i snart två och en halv timme. det är galet kul!
tyvärr har vi bara en fungerande dosa, men så fort vi löst det problemet blir det turnering på hög nivå.

utöver detta har vi varit på skattekontoret och lämnat lite papper, så nu är det bara invänta att skattekortet och d-nummret kommer i postboxen.
sedan vandrade jag till klöverhuset där jag hade min intervju. det gick kanon så nu är det bara att hoppas på att dom ringer tillbaka.

så fort tobias kommer hem ska vi möta upp christina och cathrine för att vandra bort till calibar och spela spel.


ha det bra. puss


trappincidenten

vi skulle gå ner till kiwi och panta flaskor. jag hade precis varit ute på balkongen där det var aningen blött. jag knallar mot trappan, emil före och sandra efter. jag klarade av 4, 5 steg innan ena foten råkade komma lite långt ut, på metallisten. konsekvensen utav blöta skor på metall blir att man halkar. så där kommer jag åkandes, nära på att slita med en tavla i fallet, rakt mot emil och hans stora svarta soppåse med all pant i. DUNK, DUNK, DUNK! det enda jag tänkte var "vad händer när jag störtar in i emil", men som tur var blev jag stoppad utav en skohylla (tack gode gud). jag kollar först på emil som frågar, oroligt, om jag skadat mig och sedan vänder jag blicken mot sandra, min bästa vän, som står längst upp i trappan och skådat hela incidenten, och vad gör hon?! jo, hon SKRATTAR.
visst att jag har lite ont i kroppen; vaden och höften har svullnat upp, nacken kan jag inte riktigt vrida åt ena hållet, blåmärke på ena armen och ryggen och huvudet ömmade i kanske en timme efteråt, men satan vad kul det måste sett ut. jag tog mig i allafall till kiwi, där chocken lade sig och jag började känna smärtan i vänsterbenet. vi pantade våra flaskor, skrattade och sedan haltade jag mig uppför mördartrapporna igen med mina vänner hack i häl.  

i'm alive!


nära döden upplevelse

jag höll, bokstavligen talat, på att slå ihjäl mig förut... men mer om det imorgon. nu ska jag lägga mig och läsa. eller först ska jag uppmana alla att lyssna på pinks låt sober. galet bra. nu ska jag läsa.

godnatt turturduvor (?!).

mys-måndag.

idag har jag och sandra haft en riktigt mysig dag. det hela började med en latte på dromedaren. sedan för att fördriva tiden plågade vi oss själva med att kolla något för dyra kläder för våra nu rätt tomma plånböcker. klockan två var det dags för möte med elin där vi skrev på lite papper, anmälde oss till festen på fredag och pratade om vad som gäller på måndag när vi börjar jobba. efter mötet gick vi vidare mot torgalmänningen och spanade vidare i olika afärrer, men budgetkedjor denna gång. jag hittade ett par kostymbyxor och en svart polo som kommer väl till pass när jobbet sätter igång. på väg hem fick jag ett samtal från en affär som jag sökt jobb i, så imorgon ska jag på intervju hos dom. det gäller bara helgjobb och det passar ju perfekt eftersom jag bara kommer jobba i veckorna på det andra jobbet. så jag håller verkligen tummarna för att det går bra i morgon. tralala.

nu är det dags för mat och sedan ska vi vandra bort till emil och utklassa honom i mariokart.

tobias ericsson

tobias kommer att döda mig när han får syn på detta inlägget. men sitter man inne på en sådan här snygg bild, måste man ju inget annat än att dela med sig. så here you go;



"fashion bor inte här"

rapport från grannlandet

i fredags hade tobias förfest här hemma. och jäklar vad folk det blev, i allafall med tanke på att vi bara bor i en 2:a. vi borde skaffa fler sittplatser. en tre-sitts soffa och två barstolar kommer man inte långt på. när de gav sig ut på byn blåste sandra och jag upp våran säng och la oss till rätta för att kolla på idol. satan vad bra de flesta var. lite besviken på att loulou åkte ut, men inte så mycket jag kan göra åt saken. 
gårdagen spenderades mestadels till att inte göra något förutom på kvällen när tobias och jag fick nog utav det och begav oss bort till emil för att spela mariokart; man blir beroende utav det spelet. 
idag då; ja, idag är det söndag och vad gör man på söndagar i bergen?! jo, man fikar. jag hoppas inte att det är fullt på dromedaren för att jag är grymt sugen på deras latte.
för några dagar sedan när jag och sandra skulle dit så hade dom stängt så vi vandra bort till klöver café för att ta en latte där istället. det kan ha varit den äckligaste latten jag någonsin druckit. stor besvikelse. ja, nu vet vi ju det iallafall.

ikväll är det flairing på soho eller rick's så dit ska vi antagligen och kolla in vilken utav stans bartendrar som kan detta bäst. spännande! sen blir det hem och sova för mig och sandra för att imorgon ska vi upp tidigt; gå runt på stan för att kolla in potensiella jobboutfits, sedan till skattetatten för att prata lite med dom och lämna in lite papper och sedan klockan två ska vi på möte med elin och gå in lite mer på vad det är som händer nu den första månaden på jobbet.

och vet ni vad? idag är det exakt en vecka tills sandra fyller 20. jag ser fram emot det så mycket. då kan vi vandra omkring på vinmonopolet tillsammans, hur kul är inte det på en skala?

nu vet ni lite vad det är som händer i grannlandet. ha det!

dubbel lycka

både sandra och jag har fått jobb.
samma dag, samma jobb! det är helt sinnessjukt!
inte långt efter att sandra kom hem från sin intervju ringde våran profficekontakt och sa att hon hade fått jobbet och undrade om jag var inntresserad utav det också. så kvart över två hade jag först intervju med elin och sedan klockan tre hade jag intervju med två killar från det företaget vi ska jobba för. det var hur kul som helst och det gick jättebra. och nu precis ringde elin och berättade att jag också fick det. jag började nästan gråta. jag är så sjukt glad.
3:e november börjar upplärningsmånaden och sedan 1:e december ska vi flyga till stavanger för att gå en veckas kurs där och sedan börjar allvaret. det ska bli otroligt kul och spännande. och lönen är galet bra.
jag kan inte förstå det, det händer liksom inte. jag och sandra är bästa vänner, sambos och ARBETSKAMRATER. det kan inte bli mycket bättre.

pricken över i:et är profficefesten den siste oktober som kommer hållas på ett hotell här i bergen. hela "familjen" får gå på den. sandra, jag och tobias. 

damn, vad detta ska bli kul!

 


ensam

för första gången på tre veckor är jag själv. riktigt skönt faktist. jag sitter i lägenheten och lyssnar på musik. ska straxt fixa mig lite och lista ut vad jag ska ta på mig för kläder. 

jag och sandra sov på den nya sängen i natt och den var helt gudomligt skön. skulle gärna sova hela dagen men vi har lite som står på schemat när sandra återvänder, så som ett besök på skattekontoret.

ha en bra dag. puss 

julafton?!

efter en miljon samtal, med magnus på flyttfirman, en tjej på terminalen här i bergen och pappa, fick vi äntligen hit våra saker. det kändes som julafton när jag och sandra packade upp allt. det var allt ifrån ljus till en uppblåsbar madrass, ciggaretter, tv-spel, fotoalbum, ja, allt möjligt, men mestadels mat, så som pasta, olika såser, nudlar och potatismos. våra köksskåp är allt ifrån tomma nu, vi har mat så att det räcker och blir över ett bra tag. om det är någon som är hungrig är det bara att bjuda över sig själv och hugga in!

våra föräldrar är verkligen de bästa! tack!



ja, igår var det ju spelkväll på calibar och det var galet trevligt. vi körde neger & president, diamanten och TP. det var jag, sandra, tobias, christina, cathrine och så var viktor med på ett hörn när han inte var upptagen i baren. jag måste meddela att TP på norska inte är att leka med, det var tur att vi hade två norskor med som kunde förklara de delar man inte förstod.
ja, det var iallafall en mycket trevlig kväll.

nu ska jag och sandra kolla på the hills. ha det bra allihoppa.




saft, kakor och kort.

igår hade vi en liten "familje"-kväll; jag, sandra och tobias. vi drack saft, åt kakor och spelade kort. neger och president. det hela slutade med att tobias blev sur och trodde att vi fuskade för att han inte vann. det är bara att face-a det tobias, du är inte lika bra som oss tjejer. 

det ska bli kul att se hur kvällen på calibar artar sig. det börjar dra ihop sig.


dromedaren

då var det tisdag igen. veckorna går snabbt. ikväll blir det antagligen spelkväll på calibar. förra veckan blev det ju bara en snabbvisit med lite prat, så lite sällskapsspel ikväll skulle inte vara helt fel.

idag har vi gott och hoppats på att våran flyttbil ska dyka upp, men icke, imorgonbiti mellan nio och tio fick vi precis reda på att den ska dyka upp.
förövrigt har jag postat iväg ett brev till oslo. viktigt. sen tog jag och sandra en latte på ett fik vid namn dromedaren kaffebar. än så länge har jag stött på tre fik med djurnamn; elefanten, dromedaren och pingvinen. trevligt.
när jag och sandra kom tillbaka från fikat hittar vi toran och alayan utanför våran port så vi bjöd upp dom på lite prat. 

nu sitter vi i soffan och nördar, kanske borde ta och städa och diska lite. det är aningen stökigt. jag får allt gå ut och röka för att samla lite motivation.



mammi, pappi och oskar; jag älskar er!

elefanten

det första jag möts utav i morse när jag ska på toa är detta;



när jag hämtat mig efter den synen gick vi ner på stan och fikade. jag, sandra och tobias. vi hamnade på elefantens uteservering. det var fullt överallt så vi hade inte så mycket att välja på.





 
efter fikat gick vi för ovanlighetens skull upp till sebastian och fredrik och körde mario party/mario kart.
nu är jag och sandra hemma, båda sitter i soffan med datorerna i knät. vartefter blir det film!

hej

hejhejhejhejhej och hej.

denna dagen har inte varit så fruktansvärt spännande. den har liksom bara flytit på och under tiden har jag gått och tyckt synd om mig själv (jag är sjuk). på eftermiddagen dök emil upp och vi fortsatte att göra ingenting. sen runt åtta hugget vandrade vi bort till frolle och lirade tv-spel. vi utnyttjar fredrik och sebastian för deras tv-spel. förhoppningsvis får vi hem vårat på måndag så då får dom utnyttja oss tillbaka. rättvist, rättvist.

vi kom precis hem till våran koseliga lya och nu är det dags för: billies panpizza, pirog och idol!

i'm home

kom precis hem från en riktigt kul, men stressig kväll. sett en hel del snyggingar och många av de gav dricks. hur bra är inte det? alla som jobbade på feliz var hur trevliga som helst och de spelade grym musik.

runt tre var jag klar och tobias, som kommit för att möta upp mig, och jag vandrade ut. träffade alayan, toran och torans date och knallade bort mot våra hemtrakter. nu sitter jag och tobias i soffan. jag snorig, tobias full!li

näe, nu börjar det bli jobbigt att hålla uppe ögonen. dags för sängen.

tralalal.

jag pratade precis med min kära sambo tobias som är ute och slirar på metro.

som svar när jag frågade om han var full fick jag;
-är en oöppnad colaflaska full?

min slutsats är att han är aningen onykter + lite där till.

om det är någon som undrar så sitter jag mest och gör ingenting, väntar på att klockan ska bli halv 11 så att jag kan gå bort till feliz.

feliz

vet ni vad?

ikväll ska jag faktist jobba.
ska stå i garderoben på en klubb som heter feliz.
det ska bli spännande. jag hoppas tjejen jag ska stå med är schysst.

börjar lite innan 11 och slutar runt halv tre. tur att jag sov länge idag så att jag kan hålla mig vaken.
sandra får lite kvalitetstid med sig själv. tobias ska nämligen också iväg. 

näe, nu ska jag nog upp och röka.

vad händer i sverige?

nässpray och ipren

jag är sjuk!!!! det är inget kul alls. får leva på nässpray och ipren. ska försöka att göra så lite som möjligt idag. tanken var att vi skulle ut på stan och lämna ut ännu mera cv:n men vi sköt upp det tills imorgon. håller tummarna för att jag känner mig lite piggare då.
föresten, sandra ska på intervju imorgonbitti, dom ringde i morse. jag hoppas att det går superbra! kul att nått händer.

nu tänkte jag dra på mig lite myskläder och kila ner till kiwi. vi hörs senare.

four brothers

denna dagen har varit riktigt rolig, har lämnat ut massa cv:n vilket innebär att jag pratat med MASSA människor.. och jag älskar det. jag är nog rätt bra på att marknadsföra mig själv.

utöver det har vi ätit massa godis (freias melkesjokolade/lovehearts/sur supermix) och kollat på film.
filmtittandet fortsätter nu, i sängen, framför four brothers.

godnatt mina vänner.


det där med att söka jobb.

expedit:
-hur kommer det sig att du vill söka jobb i en bokaffär då?
sandra:
-ehhh.... ehhh... jag gillar ju att läsa...
expediten står tyst, kollar på sandra och väntar på mer djupgående information.
till slut bryter sandra tystnaden:

-...och jag gillar ju böcker.


dagens måltid;


 

pastasallad, riven ost och thousand island-sås.

"jag blir så jäävla..."



tv-spelsturnering.

när tobias kom hem, vandrade vi bort till calibar, pratade lite med folket där innan vi anslöt oss till tv-spelsturnering hos sebastian och fredrik. mario kart var det som gällde och det var galet kul. tyvärr kom jag näst sist, men ehh jag är inte bitter. när vi kom innanför dörren här hemma var klockan halv 2. på något vis känns det som att tiden rullar på mycket fortare här?! märkligt! ja, i vilket fall blev det lite mackor och a shot at love 2 innan vi somnade. självklart vaknade jag upp mitt i natten utav en hostattack som vägrade gå över. tillslut somnade jag i allafall om.

och nu, nu har jag precis gått upp. jag blev väckt mitt i min skönhetssömn utav att min telefon ringde. tack pappa! näe, men det var nog lika bra. nu blir det lite frukost och i ordningfixning. sen: lämna ut cv:n (ja, för ovanlighetens skull).

gårdagens outfit; tobias e




vad är det vi ser?!;
diverse kläder, hål i strumpan, mittbena, glasögon och ett härligt leende.
detta är fashion.

stiligt!

vad är det för dag idag?

ja, vad är det för dag idag då? jamän, det är tisdag. och vad innebär det? jamän, spelkväll på calibar.
 
jag, sandra och tobias planerar att gå in för det till 100 % och vinna hem flera brickor som kan pryda våra tomma väggar. hur detta går får jag återkomma med imorgon.

idag är det som vanligt jobbsökande som står på schemat.

vad gör ni i sverige?


posten;


det är stort!

idag har det blivit en del vandrande, men det har varit kul och vi har hunnit med det vi skulle. torkstället hittade vi efter om och men och nu invigs det med våra nytvättade kläder.

mitt i all stress på dagen, slog vi oss ner på dolly dimples, en så kallad fast food kedja, åtminstonde så jag uppfattat det till en början, men efter detta besöket har jag helt ändrat åsikt. det tog minst 50 min innan vi fick in våra kylling og bacon sallader. ska det vara på detta viset? tur för dom att det var förbaskat gott och värt all väntan. 

har fått mycket uträttat idag och det känns bra. men jobbsökandet fortsätter imorgon igen, dan efter det, och dagen efter det också... ända tills vi fått något.

runt halv nio vandrade jag och sandra bort till alayan för lite prat, apelsinjuice och överlämning utav pengar. deras lägenhet var galet mysig.

oj,oj,oj:
måste ju meddela att vi idag fått våran första post. förstår ni hur stort det är? visst att det bara var reklam, men hallå, post är alltid post. obeskrivlig känsla. det är stort. DET ÄR STORT!

dags att röka.

Veckans horoskop; fiskarna.

Den här veckan går det mesta din väg. Lyckan ler mot dig, allt är glädje och du vill kyssa alla du möter. Du gör det också. Men du nöjer dig inte med att kyssa, din sjuke fan. Du börjar kladda på lille Oscar som bara är fem år. Fem år! Hans pappa ser vad du håller på med och blir ursinnig. "Jag ville bara kyssa honom" säger du. Innan du vet ordet av är du häktad.

- Ja, vad ska man säga?! Vi får väl se hur veckan slutar.


vill du också kolla in ditt horoskop? KLICKA HÄR!

för ovanlighetens skull...

.. så regnar det. bergen är en utav europas regnigaste stad. mitt hår älskar det. jag måste köpa ett paraply eller kanske ett regnställ?!

idag är det en hel del som står på schemat;
-söka jobb
-införskaffa ett torkställ
-träffa jonas
-träffa toran och alayhan
-handla mat till vårt just nu väldigt tomma kylskåp

ja, det är väl det. ha en bra dag mina vänner.

strandgaten


en utav våra terasser


våran postbox


tobias diskar


sandra och jag dekorerade med våra nagellack i badrummet och nu hotar
 tobias med att hänga upp en ifk-tröjja på väggen
 

god-eftermiddag mina vänner.

idag är det mys som står på schemat. i princip hela stan är stängd på söndagar, så det finns inte så mycket att välja på. tobias ligger fortfarande och sover, han jobbade till tre i natt och drog sedan till ett par kompisar så han kom inte hem förens i morse.
han gick precis miste om den sista kanelbullen, men så går det när man sover heeeela dagarna.  

nu: upp till terassen och röka.
sen: kolla på den fruktansvärt bra filmen.. datemovie.


metro

nu har vi flyttat in i lägennheten... och det känns kanon. var och skrev kontrakt med jonas igår och några timmar efter det var vi på plats i vårat nya hem. självklart var vi tvugna att fira detta så det blev några öl här innan vi vandrade bort till våra vänner på engen. där blev det musik, prat och lite mera dricka innan vi gick ner till metro där fredrik var bartender. det var grym musik, vilket resulterade i att sandra och jag i princip bodde på dansgolvet. kvällen avslutades med en utav de godaste pasta carbonarorna jag någonsin ätit. deli de luca kan sin grejj.

nu är jag och sandra nyss hemkomna, vi har varit på scotchman och kollat på sverige-portugal. kanske inte världens mest spännande match men kul att göra något istället för att bara sitta hemma.

annars idag har vi mest tagit det lugnt, varit på kiwi och handlat lite mat och andra välbehövliga ting, haft besök utav emil, ätit varm smörgåstårta (sandra är mästare på det) och skrivit in oss på proffice; vilket tog en evighet. ja, det är väl så min dag sett ut.





 

nu blir det nog att mysa ner i sängen och kolla på hundtricket.


kvällsplaner

rastlösheten har försvunnit, men däremot har regnet kommit tillbaka. passar perfekt eftersom tobias, jag och sandra straxt ska ge oss ut och möta upp ingrid för att sedan traska ner till sumo och hälsa på fredrik. 


nu kom tobias ut ur duschen så nu ska jag hoppa in och kissa.

puss, puss, puss.
 


två glas o'boy senare...

yes, två glas o'boy och ca. två timmar senare sitter jag fortfarande här i soffan. sandra, till vänster om mig -upptagen med att läsa bloggar, och emil till höger om mig -sovandes. jag är rastlös, rastlös, rastlös. jag hoppas på att det hänt massa spännande saker på gilde som tobias kan berätta om när han kommer hem runt kvart, tjugo över nio.

näe, nu ska jag klura ut något att sysselsätta mig med. kanske blir det ett tredje glas o'boy.

fortsättning följer...

pictures


lite hängig

så här ser det ut när vi nördar

tobias gör sig redo inför utgång
 
sandra i en utav lägenheterna vi kollade på i tisdags


ja, det får räcka med bilder så länge. får fotografera vårat nya hem när vi fått i ordning på det.



strandgaten nästa.

vet ni vad? imorgon är det flytt som gäller och det känns fantastiskt bra. galet fin lägenhet + att man har tillgång till två stora takterasser. hur coolt är inte det?
ska bli otroligt skönt att packa upp alla sina grejjer och slippa att bo i resväskan som vi gjort nu i en vecka.

det känns också kul att alyhan och toran bara ska flytta typ två kvarter bort för att dom är hur schyssta som helst.

de flesta svenskar vi träffat här känns som vänner man haft hur länge som helst. jag älskar denna stad.

vi var även på jobbjakt förut, jag och sandra, inne på gallerian och xhibition men efter ett par butiker drog vi slutsatsen att fortsätta imorgon på dagen eftersom de flesta butikschefer slutar tidigare än de övriga anställda. så så fick det bli. nu sitter jag, sandra och emil i soffan och dricker oboy och nördar. var inne på kiwi precis innan vi kom hem och shoppade bland annat mjölk, saft, frallor och toalettpapper. ja, då vet ni det.

drottningen på den försvunna diamanten

snart dags att gå och lägga sig, eller åtminstonde sätta på en film. det är bara jag, sandra och emil hemma, de andra är ute på byn och ränner.

gårdagens bravader gjorde sig verkligen påminnt imorse när klockan ringde vid nio-tiden. efter calibar myste jag, sandra och basse oss ner i soffan här hemma och helt plötslligt hade vi sett tre filmer. det blev inte alls många timmars sömn så det var galet segt att ta sig upp. dagen har tillbringats på lite olika fik. jag, sandra, emil och kajsa avslutade det hela på ett mysigt café vid namn vågen. det blev prat, kortspel och en väldigt stor latte på det.

imorgon blir det jobbsökande, ev. lite biljardspel och sedan hem till några bekanta för att kolla in deras lägenhet som vi funderar på att ta över eftersom de hittat en ny som de flyttar in i snart.

till min stora besvikelse vann jag inte på "den försvunna diamanten", utan det gjorde sandra med väldigt mycket nybörjartur. hon fick med sig en brosch hem där texten lyder: "drottningen på den försvunna diamanten" (ja, fast på norska då rå).

hade tänkt lägga in lite bilder, men det får vänta för nu är det film-tajm.




mäklaren med stort M

idag har det varit fullt upp hela dagen. vi har varit på 5 stycken visningar. vi har i princip varit runt i hela sentrum, åtminstonde känns det som det. uppfärsbackarna/trapporna i denna staden är inte att leka med.
vi är bra sugna på att ha vår egna lägenhet nu. anting kommer det bli så att jag och sandra flyttar in i en tvåa eller vi två, emil och tobias i en något större. i en vecka har vi nu bott 5 stycken i en trea och det är trångt som bara den och inte nog med det , ikväll kommer fredrik hem vilket betyder att vi då kommer vara sex  stycken. yes, SEX stycken i en trea. men dagens visningar har i stort sett varit endast positiva. det var tre stycken två:or som var helt, totalt nyrenoverade. helt otroligt fina och både jag och sandra blev knäsvaga. detta även tack vare mäklaren, gaah, ni skulle sett honom. efter alla visningar gick jag, sandra och emil till SOHO för att varva ner med ett glas vin, där träffade vi även  kajsa och elin. två jättesöt a tjejer från sverige.

straxt blir det mera vin, städning och även en dusch. imorgon förmiddag är det husesyn så vi måste städa undan alla tecken på att vi bor sex stycken i denna lägenhet.

ikväll runt nio ska vi ner till calibar där det på tisdagar är "spelkväll". jag ska helt klart bevtisa vem det är som äger på "den försvunna diamanten".

jag har föresten fixat norskt nummer, det kommer att börja fungera inom de närmsta 24 timmarna, så de som är intresserade kan ju hojjta till.

kan ju också meddela att jobbsökandet börjas imorgon, alltså uppskjutet ytterligare en dag, eftersom att vi inte haft någon tid alls idag.

nu väntar ett glas rosé. ha det gräjt.

schema ändring.

jobbsökandet påbörjas imorgon. vi tänkte att det är bättre att fixa norskt nummer först så att vi kan skriva dit det på våra cv:n och startpaketen till det får deli de luca in i morgon, så att från och med då kommer jag ha ett nytt nummer.

vi har iallafall varit runt på stan idag och spanat in lite butiker. efter den trippen har vi insett att vi verkligen vill ha jobb nu eftersom vi är i "stort behov" utav diverse nya saker. ett varsit täcke fick vi åtminstonde med hem och lite take away mat. alltid något. 
 
nu sitter vi hemma i soffan, mätta och belåtna. vad kvällen har att erbjuda får vi se.

the midnight meat train

söndagen blev riktigt mysig, ingrid kom hit istället och så hade, hon, jag, sandra, tobbe, basse och emil tecknet-turnering. jag och sandra kollade även andra avsnittet utav gossip girl. det är galet bra. senare bestämde jag, sandra och grabbarna oss för att mysa ner oss, släcka alla lamporna och kolla på en skräckis. the midnight meat train, eller något i den stilen. killarna påstod att de inte var rädda, men jag vet inte om jag ska tro på det?!

sandra och jag gick upp precis, just nu står hon i duschen och jag sitter här. vartefter ska vi ner till stan och börja allvaret. jobbsökandet! det ska bli spännande.

imorgon kommer fredrik hem vilket innebär att jag och sandra måste flytta ut till vardagsrummet och soffan. ser inte riktigt fram emot det, men det får helt enkelt funka.

hur är allt i sverige?

snö?!

det är snö på bergstopparna. det ser rätt coolt ut, men jag antar att det kommer försvinna snart eftersom att det regnar ute.
vi ska straxt ge oss ut och köpa pizza/kebab sen hem igen och mysa lite. lite senare blir det kanske tv-spels kväll hos ingrid.

vi spanade på lite lägenheter förut och hittade en som ligger på samma gata som vi bor nu, men tyvärr så var det några som hunnit före och skulle skriva kontrakt imorgon. attans.

imorgon börjar allvaret.. jobb-sökandet. det ska bli kul!

dags att bege sig.

hey

hey hey hey hey.

städning

medans grabbarna varit ute och promenerat har sandra och jag städat undan allt från gårdagen. ikväll blir det lugnt för oss tjejer, grabbsen ska däremot ut på byn ikväll igen som det låter nu.


kanelbullens dag till ära är jag fruktansvärt sugen på kanelbullar. alldeles nybakade!! tyvärr känner jag ingen större lust att knalla ner till kiwi och shoppa ingredienser. vi får väl se om orken kommer vart efter.
 
kan icke komma på något mera viktigt att skriva nu så det får räcka för stunden.
tjing.

tmp.

en liten bild från gårkvällens förfest. emil, ingrid, tobias, sandra och toran. toran och jag kom fram till att vi träffats i thailand i vintras. världen är liten.



när basse kom hem drog vi ut på byn. jag och sandra hamna på tmp, vilket inte var världens bästa klubb, men musiken var helt okej.

vad är det med norrmän och bugg?

nu sitter hela ligan och nördar i vardagsrummet.

Fredag kväll.

vi dricker öl, jag, sandra, tobias och emil, lyssnar på lena ph och laddar inför kvällen. både jag och sandra är riktigt sugna på att dansa oss i genom natten. förut spelade vi tecknet, hade glömt bort hur roligt det var. tyvärr så förlorade vi mot grabbsen. det får bli en revanch vartefter.
sen när basse kommer hem någon gång efter ett när han slutat jobba så blir det att ge sig ut på byn.

hej hopp.

NORWAY.

här kommer lite bilder från resan hit och från de dagar vi varit här:
 
mycket road på tåget hit


sandra spanar i sin kalender


emil och sandra


mitt uppe i ett telefonsamtal


tobbe och emil


peace


strike a pose


utsikt från balkongen


ja, jag vet inte vad det är men det är i allafall fint


på väg mot skattekontoret...


... där vi fick lite papper vi ska fylla i


utsikt från balkong på dagen

 
dessa tofflor myser jag omkring i


jag bara älskar den här staden. 
igår kväll var jag, sandra, basse, tobias och emil på scotchman och kollade på deportivo-brann. det var mycket spännande men tyvärr så förlorade brann på straffar.
ikväll blir det ev. utgång efter att basse slutat jobba.

nu ska vi ner till kiwi och shoppa lite.

på återseende.

hey kiddo.

yes, detta är alltså min nya blogg. kommer icke att skriva på den gammla längre.


om ni följt min tidigare blogg så vet ni att jag precis flyttat till norge. yes, yes, yes- och jag älskar det!!!!!! fullkomligt!
jag kommer att återkomma alldeles straxt med lite bilder och mer information. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0